חוקי שינה הם דרך מצוינת לגרום לילדים שלכם ללכת לישון בשעה קבועה וללא יותר מדי בעיות. ישנם 4 חוקים פשוטים שהילדים צריכים לציית להם וכל שאתם צריכים לעשות זה לאכוף אותם ולתת להם את הפרס כשיגיע הרגע.

איזה פרס? מהם החוקים ואיך עושים זאת? מיד נסביר.

חוקי שינה – החוקים

  1. נשארים במיטה
  2. עוצמים עיניים
  3. לא מדברים
  4. הולכים לישון

חוקי שינה – איך אוכפים אותם

אין לכם באמת אפשרות לאכוף את החוקים במאה אחוז. הסיבה היא שהילדים נמצאים בחדר שלהם במיטה ואתם לא יודעים אם הם מדברים האחד עם השני או שהם פשוט לא עוצמים עיניים. ככל הנראה, הם יכנסו למיטות לפני שאתם נכנסים למיטות. ככה אתם יכולים מדי פעם לבדוק האם הם אכן הלכו לישון. זה קשה יותר אם יש לכם כמה ילדים שחולקים חדר מכיוון שאז יש להם חברה והם יכולים לדבר האחד עם השני. במידה וכל אחד ישן בחדר נפרד, החיים קצת קלים יותר.

במידה ולילדים שלכם יש טלפונים משלהם, וודאו שהם לא לוקחים אותם איתם לחדר כשהם הולכים לישון. וודאו שהטלפונים נמצאים בסלון, במטבח או בכל מקום אחר שקבעתם איתם מראש אך לא בחדר.  

חוקי שינה
הטלפון לא נכנס לחדר

חוקי שינה – הציבו פרס

ילדים לא יישארו במיטה מרצון. הם מעדיפים להישאר ערים ולשחק או לראות טלוויזיה ולפעמים יעשו הכל רק כדי להישאר ערים. כדי למנוע את העניין הזה, הציבו פרס כלשהו בסוף תקופה. אתם יכולים להכין לוח שבועי או חודשי שבכל יום שהילד שלכם הלך לישון בשעה שאמרתם לו ולא יצא מהמיטה, הוא מקבל מדבקה וביום שהוא עושה בעיות, הוא לא מקבל מדבקה. תנו את הפרס רק לאחר שהוא אכן עמד במשימה (למשל עמד בחוקים במשך 20 ימים מתוך ה-30 ימים שיש בחודש. אפשר לעשות את הפרס כמשהו משפחתי כמו איזושהי ארוחה מגניבה או משהו אישי יותר אך לא גדול מדי, למשל, גלידה או משהו בסגנון.

שימו לב – חשוב מאוד לשלוט במשחק ולא לתת לילד לשלוט בו בעצמו. לא יכול להיות שהילד יציב לכם תנאים לזה שהוא הולך לישון. אתם צריכים להציב את התנאים ולא להפך.

חוקי שינה – מה זה נותן?

במידה ותכניסו חוקי שינה לשגרת היום שלהם, הם יבינו שישנה שעה שבה הם צריכים ללכת לישון והם יבינו שיש להם סיבה טובה לעשות זאת (הפרס הגדול וגם המדבקות שהן סוג של פרסים קטנים). ילדים חייבים שגרה, אחרת הם הולכים לאיבוד ואתם לא רוצים שזה יקרה. ילדים כאלה, שיודעים לעקוב אחרי חוקים, גדלים להיות ילדים "טובים" יותר וכאלה שמבינים שיש דברים שחייבים לעשות גם אם הם לא כל כך רוצים.

חלק מהשגרה החשובה בעניין השינה הוא השעה שבה הם הולכים לישון. קבעו שעה מסוימת שבה הילדים הולכים לישון ועמדו בה ככל האפשר. הכוונה היא שאם יש איזשהו אירוע משפחתי, אפשר לחרוג מהשגרה לפעם אחת. שעה מסוימת גם תרגיל את הגוף והמוח של הילד שלכם לשעת שינה מסוימת ועם הזמן הוא ירגיש עייף ככל שהשעה הזו תתקרב. זה מה שנקרא – שעון ביולוגי.

חוקי שינה
עם חוקי שינה היא תישן מעולה

חוקי שינה הם חשובים ויעזרו לילדים שלכם (וגם לכם) לישון טוב יותר. שימו לב שהם באמת עוקבים אחרי החוקים הללו ושהם לא מרמים אתכם. במידה ואתם רואים שהילד שלכם קם עייף מאוד וחסר אנרגיות, יכול להיות שהוא עובד עליכם ולא באמת עומד בחוקים, אז שימו לב לכך ואל תיתנו לו מדבקה רק כי הוא לא יצא מהחדר. אם אתם רוצים לקרוא עוד מאמרים שיעזרו לכם, ההורים, לחצו כאן.

שאלות נפוצות

חוקי שינה – למה חשוב להרגיל את הילדים לשעת שינה מסוימת?

הסיבה היא שכאשר אתם מכניסים שעת שינה מסוימת לשגרת היום של הילד שלכם, הגוף והמוח שלו קולטים זאת והופכים עייפים כשהשעה הזו מגיעה. זה מה שקרא – שעון ביולוגי.

חוקי שינה – איך לעודד אותם לציית לחוקים?

הילדים צריכים לקבל תועלת כלשהי מהעניין. לכן, הציבו פרס כלשהו שאותו יקבלו לאחר שעמדו במשימה לאחר תקופה מסוימת. השתמשו במדבקות או כל דבר דומה אחר כדי לציין את ההצלחות הקטנות. זה גם תמריץ מעולה מבחינתם.

חוקי שינה – מהם החוקים?

ארבעת החוקים הם: נשארים במיטה, עוצמים עיניים, לא מדברים ונשארים בשקט, הולכים לישון.