נעלי תינוקות הן לא משהו שקונים ישר כשתינוק מתחיל ללכת. ישנו שלב מסוים בחייהם שבו הם צריכים נעליים. לפני שהגיעו לשלב זה, עדיף שהם יהיו יחפים. נעלי צעד ראשון לתינוקות הן נעליים מיוחדות מכיוון שהן לא בדיוק נעליים אך גם לא בדיוק גרביים. הן משהו בין לבין, מין שילוב כזה.

אך בשלב זה, לא רק זוג נעלי צעד ראשון תינוקות חדשות הן הדבר המיוחד ששונה. התינוק מתפתח בעוד תחומים.  הנה מספר תהליכי התפתחות שהתינוק עובר בשלב זה:

  1. ילדכם יבחין כי לצעצועים מסוימים יש צורות, גדלים או צבעים דומים. לאט לאט הם ידעו לסדר אותם לפי תכונות אלה.
  2. הוא יהיה מסוגל לזרוק כדור וישמח לראות כמה רחוק הוא מתגלגל. עודדו אותו לזרוק אליכם את הכדור בתור משחק. זה יעזור למוטוריקה שלו ולקשר עין יד.
  3. בשלב זה, התינוק מתחיל לשים לב לשייכות. הוא מנסה להיות יותר מעורב במה שאתם עושים. לכן, כשאתם עושים את עבודות הבית, לא משנה אם זה שאיבה, בישול או כל דבר אחר, הוא ירצה להצטרף ולעזור. תנו להם להצטרף אך כמובן חשוב לשמור על הבטיחות. אל תתנו להם חפצים חדים. אפשרות נוספת היא לקנות להם גרסאות צעצוע של הפריטים בהם אתם עוסקים ובכך אתם נותנים להם את ההרגשה שהם עוזרים, נחוצים ומעורבים.
נעלי צעד ראשון לתינוקות
זה השלב שבו הוא יתחיל לזרוק כדורים

עכשיו, אחרי שעברנו על אבני הדרך אותם התינוק שלכם יעבור בשלב זה, נחזור רגע לנושא נעלי תינוקות. התינוק החמוד שלכם, הגיע לשלב הזה שהוא זקוק להם. אך מה עושים? למה צריך לשים לב בנעליים? בשביל זה אנחנו כאן.

חומרים רכים ונושמים –

ילדים הלומדים ללכת צריכים לנעול נעליים מחומרים רכים וקלילים. סוליות עם אחיזות גומי יכולות להיות רעיון טוב אם הרצפות שלכם חלקות. חפשו חומרים נושמים, כמו עור או בד, מכיוון שרגליים של תינוקות מזיעות הרבה.

התאמה לרגל –

וודאו שהנעליים מתאימות במידה, גם באורך וגם ברוחב כדי שיהיה קצת מקום לצמיחה. הבהונות לא צריכות לפגוע בקדמת הנעל אלא שיישאר קצת מרחב.

נוחות – נעלי צעד ראשון

הנוחות חשובה ביותר עבור תינוקות הלומדים ללכת. נעליים צריכות לשבת היטב על הרגל כבר בחנות. ילדים לא מתרגלים לנעליים לא נוחות. מעידה וצליעה הם סימנים לאי נוחות.

קנו נעלי תינוקות חדשות לעיתים קרובות –

קנו נעליים חדשות לעיתים קרובות. הסיבה לכך היא שכפות הרגליים של התינוק שלכם גדלות במהירות ולכן הוא יצטרך זוג חדש כל חודשיים עד ארבעה חודשים לערך.

קבלו מספר טיפים להתמודדות קלה עם שלב זה בחייו של תינוקכם:

  1. אל תצפו מהילד שלכם לחלוק את הצעצועים שלו עם ילדים אחרים. שיתוף הוא מושג שהוא עדיין לא מצליח להבין. אם מגיעים אליו חברים לשחק איתו – וודאו שיש הרבה צעצועים לבחור מהם.
  2. אם התינוק שלכם מוטרד מזה שחברים משחקים עם הצעצוע האהוב עליו, הגדירו את הצעצוע הזה כמחוץ לתחום לאחרים, אך עודדו אותו להתחיל ללמוד לחלוק.
  3. פיקוח על מפגשים עם חברים – וודאו שהחיבוק או האינטראקציה לא חזקה מדי. ילדים בגיל הזה לא מבינים שהם לוחצים חזק מדי.
  4. תנו לתינוק שלכם לעשות יותר למען עצמם, כמו למשל להפוך את הדפים כשאתם קוראים להם או לצחצח שיניים בעצמו (בעזרתכם).
  5. ברגע שהתינוק שלך מתחיל ללכת, הציע להם צעצועי דחיפה כמו עגלה כדי להוסיף ממד חדש למשחק.
  6. אל תשתמשו בזוג נעלי תינוקות מיד שנייה. הנעליים מתאימות לכל ילד בצורה שונה. הנעליים מותאמות לרגליו של האדם הראשון שלובש אותן ויכול מאוד להיות שהן לא יתאימו לרגליו של התינוק שלכם. זה עלול להזיק לרגלי התינוק שלכם.
  7. האם הבגדים שלו כבר קטנים מדי? עשו סדר בארון התינוק שלכם בתחילת כל עונה. זה יכול לעזור לכם לתכנן טוב יותר את הקניות העתידיות לילדכם בכל עניין הלבוש.
נעלי תינוקות
הם לא יחלקו את הדברים שלהם בשלב זה

קיבלתם כאן המון טיפים לאיך לעבור את השלב הזה בחייו של ילדכם. עקבו אחרי הטיפים האלה וככה תדעו בדיוק על מה להסתכל כשאתם ניגשים לקנות נעלי תינוקות, תוכלו לדעת למה לצפות בכל הנוגע למשחקים שלו עם חברים, תוכלו לדעת למה בדיוק לצפות מבחינת ההתפתחות שלו וככה דברים אלו לא יתפסו אתכם בהפתעה.