נעליים לילדות תופסות אזור משל עצמן בחנויות הנעליים השונות. לרוב, לא תמצאו באזור זה נעלי כדורגל אלא נעליים קצת יותר מסוגננות, עם איזשהו הדפס כמו כוכבים למשל או דמות מצוירת המתאימה לילדות. כמובן שגם באזור הנעליים של הבנים יש את זה.

ישנה חלוקה מוסכמת בין נעלי גברים לנעלי נשים. כמעט תמיד, נעלי עקב למשל יהיו משויכות לנשים ומגפי עבודה יהיו משויכים לגברים (אך כמובן שלא תמיד, גברים יכולים לנעול עקבים ונשים יכולות לנעול מגפי עבודה) וההפרדה היא די ברורה.

אצל ילדים וילדות, ההפרדה היא פחות ברורה מכיוון שהם נועלים נעליים כלליות ובגיל צעיר, עוד לא הולכים עם נעליים המשויכות למגדר מסוים. אבל, בשנים האחרונות, מתפתחת תופעה שבה רואים ילדות מבקשות מהוריהן לקנות להן נעלי עקב, שהן נעליים של נשים ולא של ילדות.  

נעלי עקב, הפכו להיות מבוקשות מאוד בקרב ילדות אך החסרונות של נעילת נעליים אלו הם גדולים ביותר ויש להכיר אותם. במאמר הבא, נציג בפניכן את הרקע לסיבה מדוע נעלי עקב הפכו להיות מבוקשות בקרב ילדות, נציג את החסרונות של נעילת נעליים אלו וגם נציג חלופות לנעלי עקב שהן בטוחות יותר בעבור הילדות.

נעליים לילדות – הרקע והסיבות

התופעה הזו, של ילדות המבקשות ללכת עם נעלי עקב, היא יחסית חדשה. כולנו ראינו איזה סרטון או אפילו ראינו בעיניים שלנו, ילדות קטנות ה"גונבות" את נעלי העקב של אימא שלהן, את השרשרת הגדולה ולפעמים גם איפור ומתחילות להסתובב ברחבי הבית ולהעמיד פנים שהן מבוגרות. זה חמוד ויפה לראות אך כשזה הופך למציאות, המצב מעט מדאיג יותר.

לתופעה זו יש שתי סיבות עיקריות. הסיבה הראשונה קשורה בכן, האימהות. הילדה, רואה בכן דמות לחיקוי וכשהיא רואה אתכן עם עקבי, תכשיטים ואיפור, היא תנסה לחקות אתכן ולכן היא תיקח את הנעליים, התכשיטים וכו' ותעמיד פנים שהיא מבוגרת. הסיבה השנייה, קשורה לרשתות החברתיות.

הרשתות החברתיות, הפכו בשנים האחרונות לבמה הגדולה ביותר להשפעה על דעת קהל ואנשי המדיה החברתית הפכו להיות אלילי הנוער והילדים ועל פיהם יישק דבר. רשתות אלו, שמות את הוויזואליה במרכז הבמה ודוחפות לאידיאל יופי לא הגיוני. לכן, ילדות רבות מנסות לעמוד בו ולהציג מראה מטופח ונשי, מה שנעלי עקב עוזרות לעשות ולכן הן מבקשות לנעול נעלי עקב.

נעליים לילדות

נעליים לילדות – הגיל המתאים לנעלי עקב

קודם כל, צריך להבהיר משהו – אין באמת גיל מתאים ללכת עם נעלי עקב, כי זה לא כל כך מומלץ בשום גיל אך בכל זאת, ישנו גיל סף מסוים. לפני שנדבר על גיל הסף, נסביר שהגיל לא אמור להוות עניין אלא מה שקובע היא הדרך בה הילדה שולטת על ההליכה שלה עם נעלי עקב.

ההליכה של הילדה, לא משנה מה הגיל שלה, צריכה להיות יציבה ונוחה. במידה והילדה מועדת לעיתים קרובות, גם אם לא נופלת לגמרי, הנעליים לא נוחות לה ונראה שהיא לא בדיוק מצליחה לשלוט בנעליים אלא הן שולטות בה, היא לא צריכה ללכת עם נעלי עקב עדיין.

אז מהו בכל זאת גיל הסף להליכה עם נעלי עקב? עד גיל 12 או 13 בערך, העצמות שלנו, גדלות בקצב מסחרר והן עדינות ומתעצבות. במידה והילדה תנעל נעלי עקב לפני שעצמות שלה קיבלו את הצורה הסופית שלהן, זה עלול לפגוע משמעותית בהתפתחות העצמות ברגליים.

לכן, לא מומלץ בכלל לתת לילדות להתהלך בנעלי עקב לפני גיל 14 לכל הפחות. בנוסף, גם בגיל המתאים וגם בגיל מבוגר, רצוי להימנע מהליכה ממושכת על עקבים ויש להגביל את זמן השימוש בהן.

נעליים לילדות – החסרונות של נעלי עקב

כפי שכבר הדגשנו בפתיחה, לנעלי עקב יש חסרונות רבים, לא רק בעבור ילדות אלא גם בעבור נשים מבוגרות יותר. קודם כל, כבר אמרנו שנעילת נעלי עקב היא לא טובה בעבור ילדות מכיוון שהעצמות שלהן עדיין מתפתחות והנעליים עלולות לפגוע בהתפתחות הבריאה של העצמות שלהן.

כמו כן, נעלי עקב גורמות לרגליים להיות בזווית שהיא לא טבעית בעבורה שעלולה ליצור בעיות רפואיות. הבעיות הרפואיות הנפוצות הן לחץ על העקב והאצבעות, התכווצות גיד האכילס, קיצור שריר התאומים בקרסול, ציפורניים חודרניות, אצבעות פטיש שזה בעצם קיפול תמידי של האצבעות, כאבי גב תחתון ועוד. בנוסף לכך, שימוש בנעלי עקב מהווה סכנת נפילה תמידית ובמקרה כזה, פציעות הקרסול הן שכיחות מאוד. לילדים, קשה יותר להחלים מפציעות כאלה מאשר למבוגרים בשל העובדה שהעצמות שלהם עדיין מתפתחות.

בגלל שילדות עדיין גדלות ומתפתחות, שימוש בנעלי עקב בגיל מוקדם, עלול לגרום לכך שהבעיות הרפואיות הללו יתחילו בגיל מוקדם.

נעליים לילדות – איך בוחרים נעלי עקב וחלופות אפשריות

במידה ואישרתן לילדה שלכן ללכת עם נעלי עקב, או שהילדה כבר הגיע לגיל הסף והיא הולכת היטב עם נעלי עקב, יש כמה דברים שיש לעשות בבחירת הנעליים.

בחירת הנעליים היא קריטית מאוד, אי אפשר פשוט להיכנס לחנות, לבחור את הנעליים שהכי אהבתן ופשוט לקחת אותן. יש כמה דברים שחייבים לעשות לפני שאתן ניגשות לקופה כדי לשלם. קודם כל, חובה, אבל חובה, למדוד את הנעליים. רק עם מדידת הנעליים, יהיה אפשר לראות האם הנעליים מתאימות לרגליים של הילדה. לאחר המדידה, חשוב לתת לילדה ללכת עם הנעליים במשך כמה דקות כדי לבדוק את הנוחות שלה ואת האחיזה ברגל. במידה והנעליים לא מתאימות, מכל סיבה שהיא, בין אם מידה או נוחות, עלולה לגרום לבעיות שונות.

כמו כן, רצוי למדוד את הנעליים בשעות הערב או אחר הצהריים ויש לכך סיבה. במהלך היום, לאחר שאנחנו עושים פעילות כלשהי (גם הליכה קצרה היא פעילות), הרגליים שלנו מתנפחות. במידה ותמדדו נעליים חדשות בבוקר, עוד לפני שהרגליים שלכן באמת נחשפו למזג האוויר ולא עשו כל פעילות, הרגליים צרות יותר ולא במידה האמיתית שלכן. לכן, אם תיקנו נעליים בבוקר, יכול מאוד להיות שכאשר תרצו לנעול אותן בשעות הערב, הן יהיו לוחצות ולא נוחות.

ישנן כמה חלופות לנעלי עקב שאיתן אתן בכל זאת נותנות לילדה שלכן את האופציה להיות על נעליים גבוהות יותר אך אתן מאפשרות לה ללכת בצורה נוחה יותר וכזו הפחות פוגעת בה. במקום לבחור נעלי עקב מסורתיות, אפשר לבחור בנעלי פלטפורמה או כאלה עם עקב רחב מאוד. העקב, גם צריכה להיות קצרה ככל האפשר כדי להקל את הזווית של הרגל.

נעליים לילדות
עדיף לא לקנות לילדה נעלי עקב, לא משנה כמה היא מבקשת

נעליים לילדות הן מגוונות אך לא כדאי להכניס אליהן גם נעלי עקב. התופעה הזו הולכת וגדלה וכנראה לא תיעלם בזמן הקרוב. אתן צריכות להילחם בה, להסביר לילדה שלכן את הסיבות לסירוב ובמידה והן כבר מגיעות לגיל המתאים, אתן בכל זאת צריכות לבחור את הנעליים הטובות ביותר בשבילן וגם להגביל את זמן השימוש בנעליים.

אם אתן רוצות לקרוא עוד מאמרים בנושא נעליים, לחצו כאן.